Digitalisering

Mot en datadriven framtid... eller?

Vi har aldrig tidigare levt i en era med så snabb och omfattande teknikinnovation.

Vi på LeadPoint tror det är viktigt för företag och  individer att hålla ett öga på denna utveckling.

Tekniken i sig är ganska obetydlig men förståelsen för vad den kan göra för dig eller din verksamhet är oerhört värdefull och kanske till och med avgörande. Utöver det behöver du också få människor att göra annorlunda mot vad de gjort tidigare.

Ofta kan det vara utmanande.

Det är därför vi finns och kan hjälpa dig.

 

ERBJUDANDEkontakta oss

Förändringsmotstånd, kulturfråga!

Varför lyckas vi bra med förändring ibland och mindre bra andra gånger. Kan det finnas skillnader mellan olika typer av verksamheter? Är du förändringsbenägen eller förändringsmotståndare?

Digitalisering VS Digital Transformation

Är det avgörande för din organisation eller bara en fluga? Vad är skillnaden mellan digitalisering och digital transformation och vilka effekter kan du förvänta dig i just din organisation?

Förändring = Förbättring?

Vad är det som gör att en del organisationer och ledare absolut inte vill säga förändring utan föredrar ordet förbättring? Har vi slitit ut begreppet eller beror det på något annat?

Skillnaden på grupp och team

Om flera gruppmedlemmar ska lösa en gemensam uppgift måste vi samarbeta. Då behöver vi agera som ett team. Men för att ett team ska lyckas krävs en del förutsättningar. Läs Helen´s artikel om skillnader mellan grupp och team.

Vi kan alltid bli bättre!

Vågar du utmana, hur kommer du igång, vart börjar du, när vet du att du är i mål? Varför blir många fantastiska idéer aldrig förverkligade och hur skapar du en bättre uppdaterad version av dig själv, ditt team eller din verksamhet?

Omgiven av kompetenta personer

Många är vi som läst Thomas Eriksson bok ”omgiven av idioter” och minst lika många har en åsikt om den. Kommunikation är svårt, utmanande samt fantastiskt och intressant.

KOMMANDE ARTIKLAR

Vi kommer löpande publicera nya artiklar som berör några av de områden vi arbetar med dagligen. Vi gör det för att sprida kunskap men framförallt för att skapa dialog.

Håller du inte med oss, vill du veta mer eller kanske dela med dig av dina kunskaper. Oavsett utav vilken anledning så hoppas jag du hör av dig till oss. Vi är nyfikna på att lära oss mer!

Roadmap för digital transformation
Personal! Kostnad eller resurs?
Faktorer som skapar framgångsrika team!
Att skapa engagemang

Vi som jobbar här

Robert Szokola

Efter +20 år inom IT och konsultbranschen brinner jag fortfarande av att skapa, leda och utveckla nya möjligheter med kunder, partners och leverantörer.  Jag har erfarenhet av organisationer i förändring och fungerar bäst som länken mellan teknik och organisation för att få dem att fungera optimalt tillsammans. Jag har fokus på strategiska frågor inom digital transformation och hjälper verksamheter utvecklas med hjälp av digitala möjligheter.

Tel: +46 70 1096392

robert.szokola@leadpoint.se

Ted Olshed

Senior projekt- och programledare med över 20 års erfarenhet inom informationsteknologi. Jag har ansvarat för flertalet verksamhetskritiska utvecklings- och implementationsprojekt med målsättning att bl.a. effektivisera affärsverksamheten, sänka kostnaden och minska riskerna. Jag har stort intresse av förändringsledning och bemästrar bl.a. IT-ServiceManagement, strategi, kravanalys samt riskhantering. Jag arbetar gärna med såväl stora som små organisationer i förändring.

Tel: +46 72 1687829

ted.olshed@leadpoint.se

 

Helen Hultstrand

Senior förändringsledare och verksamhetsutvecklare med lång erfarenhet av att driva förändring,  genomföra nulägesanalyser, driva projekt, utveckla verksamheter, utföra behovskartläggning och ta fram effektmål och knyta dem mot företagets strategier. Att coacha, leda och entusiasmera är något som starkt inspirerar mig och jag arbetar gärna med team- och person utveckling. Jag har även erfarenhet av facilitering workshopar, utbildningar och som talare på seminarier.

Tel: +46 72 1687830

helen.hultstrand@leadpoint.se

 

Albert Rundberg

Senior konsult med gedigen kunskap inom Microsoft infrastruktur och mycket duktig Business Analyst samt erfaren projektkoordinator och projektledare. Jag har ett stort intresse kring teknik och älskar att vara kitet som får saker att hända mellan IT, Verksamhet och leverantör. Jag har erfarenhet av IT-service Management och en teknisk bakgrund, främst inom klienthantering och applikationspaketering där jag även arbetat mycket med strategier inom olika klientplattformar.

Tel: +46 721 644819

albert.rundberg@leadpoint.se

 

Måns Becktor Thun

Erfaren verksamhetsutvecklare, förändringsledare och projektledare som arbetar nära och pedagogiskt med våra kunders kortsiktiga och långsiktiga förändringsbehov genom organisation, chefer, grupper, arbetsätt och digitalisering. Konkret har detta bl.a. inneburit skräddarsydda utvecklingsprogram, processoptimering, förändringsledning, grupputveckling (GDQ), coachning av ledare och medarbetare samt strategisk och operativ kompetensförsörjning samt flertalet styrelseuppdrag.

Tel: +46 76 1888811

mans@leadpoint.se

 

 

Om LeadPoint

Idé. För tre år sedan skapades idén av ett oberoende företag som leverar värde till kunder genom att ta vara på och ständigt utveckla de anställdas kompetenser. När ni anlitar Leadpoint får ni inte bara konsultens kunnande, utan hela bolagets samlade kompetens och erfarenhet.

Start. Vintern 2017 förverkligade vi vår idé och startade Leadpoint med fokus på att skapa en arbetsplats som ger de bästa förutsättningarna för de anställda att trivas och vidareutvecklas inom digital transformation, innefattande verksamhetsutveckling, projekt/förändrings-ledning, förvaltning, utveckling, innovation och management.

Nu. Idag har vi lyckats attrahera de bästa i branschen och är 5 anställda samt anlitar ungefär lika många underkonsulter inom olika kompetensområden. Utöver det har vi skapat starka samarbeten med expertis inom Data Science, AI, Algoritmer m.m och knutit till oss ett stort partner nätverk. Vi har tillsammans skapat ett ramverk för hur du som kund snabbt ska kunna förändra, anpassa, effektivisera, automatisera och samtidigt maximera förväntad effekt samt skapa förutsättningar för innovation.

Vi är en strategisk rådgivare, samarbetspartner och leverantör kring digital transformation som hjälper dig gå från idé till verklighet på ett optimalt sätt.

kontakta oss

2 + 1 =

Telefon

+46 70 109 63 92

Email

info@leadpoint.se

Address

Adelgatan 2

211 22 MALMÖ